Hur skapar jag en släkttavla över mitt träd online?

För att skapa en släkttavla på din online släktplats ska du göra följande:

1. Logga in på din släktplats

2. Håll muspekaren över fliken ’Släktträd’ och klicka på ’Skriv ut släkttavlor och böcker’

3. Välj en av följande taveltyper:

▪ Nära släkt
▪ Förfäder
▪ Ättlingar
▪ Solfjäderstavla
▪ Allt-i-ett
▪ Rosett eller Timglas.
Observera: när du klickar på taveltypen kommer du att se ett exempel och en förklaringar om den valda typen.

4. Välj vilken stil du vill ha på tavlan (teckensnitt, färg etc).

5. Välj den person som släkttavlan ska centreras kring.

6. Välj ’Ensidigt’ under tryckmetod för att skriva ut släkttavlan på en sida (vi rekommenderar professionell utskrift) eller välj ’Flera sidor’ om du vill skriva ut släkttavlan hemma på din skrivare.

7. Använd ’Fakta för personer’ för att ändra saker som mängd fakta, etc.

8. Du kan också klicka på ’Avancerade anpassningsalternativ’ i början på sidan (precis ovanför steg 1) för fler inställningar.

9. Välj antal generationer som ska visas i släkttavlan.

10. Klicka på ’Skapa tavla’.

När släkttavlan är klar kommer du att få ett email med en länk där du kan ladda ner en PDF-fil av släkttavlan. Du kan klicka på den länken, öppna PDF-filen och skriva ut släkttavlan på din skrivare hemma.

Släkttavlan visas också om du klickar på ’Mina tavlor’ under ’Tavlor & böcker’.

Klicka på ’Beställ affisch’ under förhandsvisningen av släkttavlan för att beställa en profesionellt utskriven släkttavla via MyHeritage. Du kan också klicka på ’Visa PDF’ för att spara PDF-filen på din dator.

NOTERA:

Innan du skapar en släkttavla rekommenderar vi att du ser till att du har personliga bilder i trädet för så många människor som möjligt. Det är bäst om bilderna är av hög kvalitet, hög upplösning, jpeg-bilder och om den taggade bilden av individen är stor.

Försök att lägga till så mycket fakta som möjligt i ditt träd, såsom födelse- och dödsdatum.