Hur skapar jag en släkttavla över mitt släktträd i Family Tree Builder (FTB)?

För att skapa en släkttavla i FTB vänligen följ dessa instruktioner:

1. Gör något av följande för att visa menyn för släkttavlor:

▪ Klicka på ikonen ’Släkttavlor’ i ikonfältet .

▪ Klicka ’Släkttavlor’ i verktygsfältet.

▪ Välj en person i trädet, klicka på ’Redigera’ i nedre höger hörn på personens personkort och välj ’Släkttavlor’ i listan som visas.

2. Menyn för släkttavlor visas enligt nedan. Välj vilken sorts släkttavla som du vill skapa (och välj om släkttavlan ska vara horisontell eller vertikal).

3. Alternativt kan du välja att klicka på ’Tavelguide’ för att se visuella exempel och förklaringar för vald taveltyp.

I ’Tavelguide’ väljer du vilken typ av tavla du vill skapa och klickar på ’Nästa’.

4. I nästa steg väljer du tavelstil.

Obs: Du kommer att kunna redigera släkttavlans utseende i senare steg.

5. Klicka på ’Skapa tavla’ för att skapa släkttavlan som du har valt. Släkttavlan är centrerad kring den person som du valt i trädvyn.

När släkttavlan visas i Family Tree Builder (FTB) kan du välja att redigera den, skriva ut den eller spara den som en PDF-fil med hjälp av alternativen ovanför släkttavlan.

För mer information läs följande FAQ (hjälpavsnitt):

Hur skriver jag ut en släkttavla som jag skapat i Family Tree Builder (FTB)?

Hur sparar jag en släkttavla som en PDF-fil?

Hur kan jag redigera tavelstilen?

NOTERA:

Innan du skapar en släkttavla rekommenderar vi att du ser till att du har personliga bilder i trädet för så många människor som möjligt. Det är bäst om bilderna är av hög kvalitet, hög upplösning, jpeg-bilder och om den taggade bilden av individen är stor.

Försök att lägga till så mycket fakta som möjligt i ditt träd, såsom födelse- och dödsdatum.