Hur kan jag redigera stilen på min släkttavla?

När du skapar en släkttavla över ditt släktträd kommer du att bli tillfrågad att välja tavelstil. En tavelstil är en förbestämd stil för en släkttavla. Vi har 18 stycken olika tavelstilar som du kan välja mellan.

Om du skapar en släkttavla på din online släktplats:

1. I steg 2  väljer du vilket stil du vill ha på din släkttavla.

2. För att välja vilken stil av släkttavla du vill ha och göra den personlig ska du klicka på ’Avancerade anpassningsalternativ’. Här kan du välja från de avancerade redigeringsalternativen som finns tillgängliga:

Här kan du redigera typsnitt, storlek på bilderna, ramar och vilka fakta som ska visas i släkttavlan. Du kan enkelt göra släkttavlan personlig med detta verktyget. Till exempel kan du välja en egen bild som bakgrund i din tavla etc.

Om du skapar en släkttavla på i din Family Tree Builder (FTB):

1. Klicka på ’Stilar’ ovanför släkttavlan som du just har skapat för att välja ett av de 18 olika tavelstilarna som vi erbjuder.

2. Om du vill göra ytterligare ändringar i släkttavlan ska du klicka på ’Alternativ’ ovanför släkttavlan.

I fönstret som öppnas kan du använda olika flikar för att redigera släkttavlans utseende utseende enligt dina egna önskemål.

3. Klicka på ’OK’ för att spara ändringarna.