Hur ändrar jag hempersonen i mitt online släktträd?

Som utgångspunkt kommer ditt släktträd att öppnas fokuserad på den individ som associeras med användaren just nu (registrerad medlem) som har loggat in och granskar trädet.

För att associera din användare eller din släktplats medlemmars användare i släktträdet, bekanta dig med denna FAQ: Hur associerar en släktplatsmedlem till släktträdet på min släktplats?

Om du önskar ändra denna inställning och byta hempersonen i ditt släktträd till en specifik individ, följ följande steg:

1. Logga in till din släktplats.

2. Klicka på ditt namn uppe i det högra hörnet av skärmen och välj ‘Släktplatsinställningar’:

3. Välj ‘Hemsida’ sektionen och klicka på ‘Annan’ fliken för att finna alternativet för att ändra rotindividen (hempersonen) för släktträdet.

4. Försäkra dig om att ta bort alternativet ‘Individ och släktträd associeras med den nuvarande användaren (när det är möjligt)’ så att personen som granskar släktträdet just nu inte kommer att visas upp som rotinvid.

5. Välj ‘välj specifik individ’ i ditt släktträd och börja skriva namnet på den individ i släktträdet som du skulle vilja välja hemperson, som visas nedan.

Välj den rätta varianten från pop-up listan.

Observera: Om du har mer än ett släktträd är det endast möjligt att välja ett huvudsläktträd och en huvudperson att visas.

6. Klicka ‘Spara’ för att spara dina inställningar.