Varför finns inte alla mina händelser med bland kalendernotifikationsemailen?

När släktträden blir större med allt fler händelser som följd, kan sändandet av notifikationer om ALLA händelser fylla din inbox och gör det svårt att hitta händelser som du är verkligen intresserad av. För att undvika detta sänder vi, som utgångspunkt, notifikationer för händelser som är upp till tre steg från dig i släktträdet.

Vad anses vara ‘tre steg’? ‘Tre steg’ är till exempel: du > din mor > din mormor. Eller du > din bror > din brorson.

Det är möjligt att ändra inställningarna på din släktplats så att du får notifikationer för alla händelser i ditt släktträd. Denna inställning är unik för varje släktplatsansvarig och medlem så om du vill ändra kalendernotifikationsinställningarna för var och en som är medlem av din släktplats, skicka dem ett email med instruktioner så att de kan ändra inställningen på en egen hand.

Du kan hitta instruktioner om hur du kan sända ett email till alla släktplatsmedlemmar genom att klicka på följande länk:  Hur kan jag sända ett email till alla mina släktplatsmedlemmar på samma gång?

För att ändra dina personliga inställningar gällande kalenderpåminnelser, följ följande instruktioner:

1. Logga in till din släktplats.

2. Klicka på ditt namn i högra övre hörnet på displayen och välj ‘Släktplatsinställningar’.

3. Klicka ‘Mina preferenser’ belägna i övre kanten av sidan.

4. Klicka på nerdragsboxen under ‘Skicka mig påminnelser för händelser om:’ och välj sedan den närhet av relation du vill ha notifikationer för.

5. Klicka ‘Spara’ för att spara dina ändringar.