Hur återställer jag en säkerhetskopiering från online backup tjänst?

Online backuper skapas en gång i månaden. När en ny backupfil skapats får du ett e-mail med en länk till filen för att återställa en säkerhetskopia av ett specifikt släktträd på en specifik släktplats.

Du kan också hämta backupfilen om du loggar in på din släktplats, flytta muspekaren till fliken ’Släktträd’ och klicka på ’Säkerhetskopiera’.

Du hänvisas till en ny sida. Där finner du en lista över alla säkerhetskopieringar som skapats med en beskrivning, dess storlek och instruktioner för hur du laddar ner den och använder den för att återställa ditt träd.

Återställning av släktträd ursprungligen skapat i Family Tree Builder:

Kontrollera först att Family Tree Builder är installerat på din dator. Du kan ladda ner programmet här:

Öppna Family Tree Builder och gå till fliken ’Arkiv’ i den övre menyraden.

Välj ’Hantera projekt’ och klicka på ’Importera filpaket’. Leta upp ZIP-filen du laddat ner från din webbplats och importera den till Family Tree Builder.

Välj "Hantera Projekt" och klicka på "Importera paket". Bläddra for.ZIP fil du hämtat från din familj webbplats och importera den i Family Tree Builder.

Om Family Tree Builder redan innehåller en version av trädet (t.ex. en tidigare version av samma träd) får filen ett nytt namn. Import av en säkerhetskopia till Family Tree Builder skriver inte över nuvarande version av släktträdet.

Återställning av släktträd ursprungligen skapat online (WEB träd):

Säkerhetskopian är en GEDCOM-fil med .GED filförlängning. Du kan ladda ner den på din dator. Alla fotografier associerade till trädet är länkade i GEDCOM-filen och hämtas när du återställer ditt träd till MyHeritage family website eller till Family Tree Builder.

För att importera filen till din släktsida, logga in, flytta muspekaren över fliken ”Släktträd” och klicka på ”Importera GEDCOM”.

Om din släktsida redan innehåller en annan version av det trädet dupliceras det på släktsidan. Import av en GEDCOM-fil ersätter inte existerande träd på släktsidan. Fotografier blir också duplicerade om de ligger kvar på släktsidan.