När jag försöker att ändra min emailadress till en ny emailadress står det att den redan är upptagen. Varför?

Emailadresser kan endast användas för att skapa ett konto. Om du försöker ändra din emailadress i ditt konto på MyHeritage.com och du får felmeddelandet "Den här emailadressen är redan tagen" betyder det att emailadressen du uppgav redan finns registrerad hos MyHeritage.com.

Kontrollera först att du skrivit in rätt emailadress. Har du skrivit in rätt emailadress betyder det att du redan har registrerat ett konto i denna emailadress. Om detta är fallet ber vi dig att kontakta vår support genom att klicka här.

Du kommer att behöva fylla i ett kort formulär som ber dig att förklara varför du kontaktar vår support. Detta meddelande kommer sedan att vidarebefordras till en supportrepresentant som kommer att svara dig så fort som möjligt.