Hur redigerar jag detaljinformationen om en person i mitt träd online?

Öppna ditt online släktträd och lokalisera den person vars detaljer du vill redigera.

Du kan använda sökfältet i högra övre hörnet för att hitta den person du behöver. Börja skriva namnet på personen och välj det korrekta namnet från den nerdragsbox som visar resultatet.

Varje person i trädet representeras av ett ‘Personkort’. Män representeras av ett blått kort och kvinnorna med ett rosafärgat kort.

Platser där man kan lägga till nya personer representeras av ett plustecken. Föräldrar placeras alltid ovanför personer du redan infört och barn placeras alltid nedanom.

För att redigera basdetaljerna om en person, klicka på ‘Pennan’ på personkortet.

Följande screen kommer fram, där du kan editera detaljer:

Om du önskar editera mera detaljer, kan du kasta ett öga på informationspanelen till vänster, som visar listan på alla fakta som relateras till denna person, fotografier som personen är taggad till och all annan information.

Här kan du utföra ytterligare åtgärder som att lägga till ett fotografi eller data och granska personens profil.

Klicka på ‘Profil’ för att öppna personens profilsida och editera flera detaljer som beskrivs här:  Vilka detaljer visas på min personliga profilsida?

Om du använder Family Tree Builder för att bygga upp ditt släktträd, läs följande artikel: Hur editerar jag någons detaljer i Family Tree Builder?