Vilken är skillnaden mellan en släktplats och Family Tree Builder?

Vad är en släktplats?
MyHeritage låter dig att skapa din släkts egna mötesplats på Internet – din personliga släktplats, där du kan starta ditt släktträdsprojekt (eller publicera det från den genealogiska mjukvaran), dela den med dina familjemedlemmar och invitera dem att hjälpa dig med att bygga trädet och forska i din släkthistoria tillsammans, ladda upp släktfotografier, dokument och videon, följa upp viktiga släkthändelser och annat.

Att skapa en släktplats tar bara några minuter och erfordrar inte någon teknisk erfarenhet. Basic släktplatser är gratis och vi har också Premium och PremiumPlus abonnemang om du vill höja din släktplats till en mera avancerad nivå.

För att logga in till din online släktplats, öppna din Internet bläddrare och gå till www.myheritage.com. Om du inte omdirigeras till din släktplats automatiskt, logga in på MyHeritage din emailadress och det lösenord du gav när du registrerade.

Sedan tas du till din släktplats och du ser dit släktträd under ‘Släktträd’ fliken.

Om du ansvarar för mer än en släktplats eller anslöt dig som medlem till släktplatser som skapats av andra släktplatsansvariga, kan du byta mellan dem genom att klicka på nerdragslistan i vänstra övre hörnet på screenen.

Det finns några olika typer av släktträd du kan ha på din online släktplats:

1. Online släktträd (webb) – påbörjas direkt på din online släktplats på Internet.

2. GEDCOM släktträd (GED) – importeras från en släktplats som använder filer i .GEDCOM format från ett släktträdsprojekt som skapats i någon genealogisk mjukvara.

3. Family Tree Builder släktträd (FTB) – ett släktträdsprojekt, som skapats i vår Family Tree Builder mjukvara och synkroniseras med din online släktplats.

Vad är Family Tree Builder?

Family Tree Builder –vår bordsdatormjukvara, som du kan ladda ner gratis här. Den har originella, lättanvända sidor som växer visuellt med ditt släktträd. För att öppna programmet på din dator, använd följande ikon:

Med Family Tree Builder kan du lägga till fotografier och dokument till trädet och använda vår ansiktsigenkänningsteknologi för att lätt tagga ansikten i dina fotografier, skapa olika diagram och rapporter, granska interaktiva kartor, hämta smarta matchningar och annat.

Så här skall du se ditt släktträd i Family Tree Builder:

Description: Click to view photo in full size

Du kan synkronisera ditt släktträdmed din släktplats på MyHeritage.com och dela den med din släkt och dina vänner!

Om du ursprungligen skapade ditt släktträd i Family Tree Builder mjukvara på din dator och sedan synkroniserat det med släktplatsen, är släktträdet på din släktplats egentligen en kopia av vad du har i din mjukvara. Släktplatsen finns till för att dela ditt släktträd med andra släktmedlemmar och låta dem editera det online, eftersom de inte har tillgång till mjukvaran i din dator. Släktplatsen är därför en delningsplatform för din släkt.

Läs följande artikel för att lära dig mera om hur du synkroniserar ditt projekt med släktplatsen: Hur synkroniserar jag mitt släktträd?

Om du arbetar hemifrån bör du mata in data genom Family Tree Builder mjukvaran och synkronisera. Om du är på resande fot och inte har din huvuddator med mjukvara med dig, kan du fortfarande göra ändringar på släktträdet. Det kan du göra genom släktplatsen som du kan nå genom www.myheritage.com från vilken dator som helst som har tillgång till Internet. Du kan också använda vår MyHeritage Mobile app för att editera släktträd under färden!

Efter att du gjort ändringar och återvänder hem kan du öppna mjukvaran och “uppmana” mjukvaran att kopiera alla ändringar du gjort på släktplatsen eller mobilappen till din huvuddator hemma genom synkronisering. Efter det är bägge versionerna – den som du har på online släktplatsen och den som är i släktträdet är identiska och up to date.