Jag installerade den nya Family Tree Builder och mina släktträd försvann! Vad kan jag göra?

När du installerar en ny version Family Tree Builder (FTB) programmet, kommer programmet att automatiskt identifiera och hitta de släktträd du arbetat med. När FTB identifierar släktträdet, kommer det att öppna det släktträdet och du kan fortsätta och arbeta vidare på det utan problem.

Det finns emellertid fall där du måste “hjälpa” programmet att hitta FTB-filen. Här är några tips för att hjälpa dig göra det:

1. Du kan använda Family Tree Builder programmet för att söka upp släktträdet. För att göra det, öppna programmet, klicka på 'Öppna' knappen i övre vänstra hörnet av displayen.

Följande fönster öppnas som visar en lista på alla projekt du har skapat i Family Tree Builder. Klicka en gång på de släktträd du önskar öppna och klicka sedan 'Nästa'.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML1816e53.PNG

2. Klicka på 'Fil' i den övre menyn och välj 'Återställ projekt' för återställa en säkerhetskopia du har sparat på din dator.

I det fönster som öppnas, välj 'Återställ från en fil på hårdskivan'. Klicka 'Nästa' för att välja säkerhetskopian enligt datum.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML1a11b64.PNG

3. Välj 'Skanna' funktionen för att söka igenom alla filer på din dator.

I den övre menyn, välj 'Fil' i menyn och välj 'Importera GEDCOM'.

I fönstret som öppnas, klicka på 'Skanna'. Din dator genomsöks för alla typer av genealogifiler för att hjälpa dig att finna en säkerhetskopia på ditt släktträd.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML1a43106.PNG

4. Sök igenom din PC för *.UZED filer (Zippad GEDCOM). Detta är en speciell typ av Family Tree Builder filer.

5. Om Family Tree Builder inte kan hitta släktträdet efter att ha genomgått all steg ovan, kan du ladda ner en kopia ditt synkroniserade släktträd från din släktplats. Läs följande artikel för att lära dig hur man gör: Hur kan jag konvertera mitt online släktträd till ett jag kan editera i Family Tree Builder?