Vilka är integritetsinställningarna för min släktplats?

Släktplatser på MyHeritage.com är automatiskt skyddas med inställningar som förhindrar gäster (icke-medlemmar) från att se känsliga uppgifter om levande familjemedlemmar i släktträd såsom förnamn och emailadresser.

Om du inte tycker att integritetsinställningar är tillräckligt strikta ska du följa stegen nedan för att göra din släktplats och innehåll mer privat.

Det är viktigt att förstå vem som kan besöka din släktplats. Det finns fyra olika typer av användare för var släktplats:

Webbmaster (skapare) - detta är den person som skapade släktplatsen och som är webbsidans webbmaster.

Sitemanager - det är en släktplatsmedlem, som utses av webbmastern att bli en sitemanager för att hjälpa till med att hantera släktplatsen tillsammans med webbmastern.

Släktplatsmedlemmar (medlemmar) - dessa är familjemedlemmar och vänner som har bjudits in till släktplatsen. Oftast har en medlem ej full tillgång till släktplatsen men kan ändå bidra med innehåll.

Gäster (t.ex. allmänheten) - detta är besökare, som inte är medlemmar eller sitemanagers i/för släktplatsen. Gästerna kan inte redigera innehåll och det innehåll de får se är begränsat.

Du kan ändra släktplatsens integritetsinställningar när som helst. För att göra detta följer du dessa steg:

1. Logga in på din släktplats.

2. Klicka på ditt namn uppe i det högra hörnet av skärmen.

3. Välj ‘Min integritet’.

4. På ’Min integritet’-sidan ska du sen klicka på ’Mina medlemsinställningar ’ till vänster på skärmen. Här kan du enkelt kontrollera vad gäster kan se i din MyHeritage-medlemsprofil.

5. Klicka på "Tillgång"-sektionen för att ställa in om begränsad information på din webbplats kan ses av gäster när de besöker din släktplats.

6. Klicka på ’Innehåll’ för att välja hur ditt släktträd och foton kan hittas av andra MyHeritage-medlemmar.

Obs: För att få en detaljerad förklaring om alla integritetsinställningar ska du klicka på informationsikonen ’i’ till höger om inställningen:

Om du vill ändra inställningarna för om släktplatsmedlemmar ska kunna redigera ditt släktträd online eller lägga till innehåll på din släktplats ska du läsa följande FAQ (hjälpavsnitt): Vilka rättigheter har mina släktplatsmedlemmar?