Hur lägger jag till ett personligt fotografi i Family Tree Builder?

Detta är åtgärderna för att skapa ett personligt fotografi (det tumnagelfoto som representerar personen på genealogikortet i släktträdsvyn i Family Tree Builder).

1.Öppna ditt släktträd i Family Tree Builder.
2.Navigera till den persons kort till vilken du vill lägga till fotot.
3.Klicka på ‘+ Lägg till foto’, där silhuetten av en person visas.

Description: Click to view photo in full size

4.Ett nytt fönster visas som tillåter dig att bläddra igenom din dator för söka bilder. Klicka på ’Bläddra’ för att kunna välja det foto du vill lägga till och klicka sedan ‘Nästa’.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML319e32.PNG

5.Nu ser du följande fönster försäkra dig om det mittersta alternativet ‘Välj till personligt foto för <NAME>’ väljs.

Description: Put tooltip here

6.Klicka ‘Avsluta’.

7.Nu kommer du till ‘Editera foto’  fönstret. Du kan lägga till detaljer om fotot här, såsom titel, datum och plats för när fotot togs. Använd flikar för att lägga till ytterligare information om fotot.

8.Ett personligt foto har alltid en blå ram runt ansiktet när du är i ‘Editera fotografi’ fönstret. Ett fotografi som bara associeras till en person men som inte är inte dennes personfoto, är omgiven av en röd ram.

Description: Click to view photo in full size

9.Vi är färdiga! Gå tillbaka till trädvyn för att försäkra dig om fotografiet är väl centrerad. Glöm inte att spara!