Vad är Smart Matching?

Smart Matching är en specialiserad släktforskningteknik som utvecklats av Pearl Street Software och som vidareutvecklats av MyHeritage. Tekniken används för att kunna matcha personerkort i ditt släktträd med personkort i andra släktträd som skapats av andra medlemmar (över hela världen) i MyHeritage.com.

Det fungerar som så att vi jämför miljontals namn, fakta och kopplingar med varandra. Tekniken använder för- och efternamn, födelse- och dödsdatum och relationer med andra människor i trädet för att hitta potentiella matchningar för människorna i ditt släktträd. Dessa potentiella matchningar presenteras med en procentsats som indikerar hur ’korrekt’ matchnigen är. Du kan sedan bekräfta eller avvisa matchningen.

När två släktträd ’kopplas ihop’ genom en matchning skickas ett meddelande ut till vardera webbmaster (skapare) om matchningen. Webbmasters kan på så sätt dra nytta av möjligheten att kunna samarbeta och lära av varandra. Föreställ dig alla upptäckter som möjliggörs när hundratusentals släktträd blir matchade mot varandra...

Två matchande träd kan jämföras sida vid sida via en unik display som visar den fullständiga ’kopplingen’ i varje matchning. Du kan enkelt redigera ditt eget träd online på din släktplats medan du granskar ny information från ett annat träd.

Description: Click to view photo in full size

Om du redan har ett släktträd på MyHeritage.com kan du besöka din släktplats,  klicka på fliken ’Upptäckter’ och välj ’Smart Matches’ i listan som visas.

Annars kan du skapa ett gratis släktträd idag på MyHeritage.com och börja få Smart Matches.