Kan jag slå ihop mina Smart Matches från en annan sajt?

MyHeritages Smart Matching-teknologi jämför ständigt nya släktträd med databasen, som består av mer än 1,3 miljarder profiler på MyHeritage.com, för att hitta matchningar och upptäcka sedan länge förlorade släktband.

Nu kan medlemmar samarbeta för att enkelt slå samman information i sina överlappande träd genom funktionen Smart Match Merge.

Om du har fått Smart Matches på din webbsida, vänligen gör följande för att slå samman dom till ditt träd:

1. Logga in på din webbsida.

2. Håll muspekaren över fliken ’Upptäckter’ och välj ’Smart Matches’.

3. Hitta den Smart Match som du vill kopiera information från och klicka på ’Granska matchning’ för att se alla detaljer.

4. Där kommer du att se alternativet ’Kopiera och redigera detaljer’.

Du kan sedan välja att kopiera endast viss information, eller att kopiera all information från Smart Matchningen. Om det finns bilder tillgängliga, kommer du också att ha möjlighet att kopiera bilder (om webbmastern som skapat profilen tillåter kopiering av bilder).

5. Använd den små blåa pilarna för att kopiera specifika delar av informationen i det matchade trädet eller klicka på ’Kopiera allt’ för att kopiera allt på en gång. Klicka på ’Spara ändringar’ för att avsluta.

6. Du kan även kopiera information från konsensussidan/samstämmighetssidan (den sida som ansamlar data från alla Smart Matches för den personen och som presenterar helheten. Man kommer till den sidan genom att se över Smart Matches per person och sen ’Visa matchningar’ för den personen).

Så här ser konsensussidan/samstämmighetssidan ut:

Om du går igenom Smart Matches genom att klicka på fliken ’Per person’ och sen ’Visa matchningar’ för önskad person, så kommer en sida med alla Smart Matchningar för denna personen att visas. Du kommer att se samstämmigheten i ;vre delen av sidan och resultaten nedanför.

Om du går igenom Smart Matches genom att klicka på fliken ’Per släktträd’ och hittar en Smart Match för en person vars konsensussida/samstämmighetssidan du vill öppna klickar du på ’Fler åtgärder’ och sen på ’Visa alla matchningar för [NAMN]’.

Observera att Smart Match Merge funktionen är en extrafunktion i  ’Family Tree Builder’-programmet (FTB) och på webbsidan online, denna funktion är bara tillgänglig för Premium och Premium Plus-användare som har uppgraderat sin webbsida eller köpt Family Tree Builder Premium/Premium Plus.

Om du vill slå ihop Smart Matches i din ’Family Tree Builder’ (FTB) ska du läsa följande FAQ-artikel:

Kan jag slå ihop mina Smart Matching resulterar i min Family Tree Builder träd?