Vad är Record Matching?

Record Matching teknologin hittar automatiskt matchande historiska dataposter för ditt släktträd, från vår växande samling på miljarder dataposter. Detta tillkommer utöver SuperSearch, vår sökmaskin för historiska dataposter.

En datapostmatchning är ett dokument som är relevant för din släkthistoria, såsom en födelseattest på någon av dina förfäder, ett gravstensfotografi för en släkting eller en nyhetsartikel. Datapostmatchningar upphittas automatiskt och levereras direkt till dig.

 

Vad är unikt gällande Record Matching?

Record Matching är världens först och enda teknologi för att hitta släktträdsmatchningar i tidningsnyhetsartiklar, böcker och andra fritext dokument, med utnyttjande av semantisk analys. Baserad på världens största historiska nyhetstidningssamling som går tillbaka till 1800-talet som vi har på licens, relevanta nyhetsartiklar funna med hjälp av denna teknologi är otroligt värdefulla i att sprida ljus bland vår förfäders liv, personligheter och prestationer. Vi kallar det "att färglägga släkthistoria".

Detta görs utöver att matcha strukturerad data såsom födelse, äktenskap, död och folkräkningsdataposter. Av speciellt intresse är samlingen av gravstensbilder som vi har under licens. Det är extremt användbart att ta emot matchande gravstensfotografier och begravningsinformation för individer i släktens släktträd, automatiskt och obesvärat och från en konsoliderad plats som erbjuds av Record Matching.

Synonymer och fonetik

Record Matching är den första teknologin till att översätta mellan språk, för att finna dokument till och med för språk som skiljer sig från språket i ditt släktträd. Teknologin är speciellt användbar med synonymer och fonetik så du kan vänta dig matchningar som sträcker sig från det självklara (William i dataposten vs. Bill i släktträdet) till det subtila (Alessandro i dataposten vs. Sasha i släktträdet).

Varje matchning ges ett förtroendepoängtal, som sträcker sig från en halv stjärna till fem stjärnor, indikerande sannolikheten att den historiska dataposten som hittats hör till den associerade individen i släktträdet.

Record Matching körs regelbundet för att upptäcka nya individer som lagts till eller editerats i släktträden och för att beakta nya kollektioner av historiska dataposter som vi ständigt lägger till.

Som du kan se är Record Matching ett fint tillskott bland släktforskningsverktygen för MyHeritage användare. Om ditt släktträd finns på MyHeritage, jämför vi det kontinuerligt– gratis – med de miljarder av historiska dataposter vi har, så att du har en större möjlighet att göra nya upptäckter utan ansträngning. Teknologins höga noggrannhetsnivå sparar tid och du behöver göra något annat än luta dig tillbaka, koppla av, och gå igenom de Record Matches vi levererar åt dig och njuta av de upptäckter de hämtar med sig.