Vad är skillnaden mellan Instant Discoveries och Smart Matches?

Jämfört med Smart Matches, hittar Instant Discoveries inte ytterligare ny information. Men funktionen låter dig lägga till information till ditt träd med ett enda klick vilket är en ny funktionalitet.

Personer dupliceras inte i ditt träd även om deras namn stavats olika. Samma process med Smart Matches innebär att manuellt lägga till varje person en och en. Så med ett enkelt klick för att lägga till en Instant Discovery kan du spara flera timmars arbete jämfört med det manuella arbetet med Smart Matches.

Att lägga till information manuellt rekommenderas för den mer erfarne genealogen eftersom det maximerar exaktheten och låter dig exakt välja vilken information du litar på att lägga till ditt träd och vilken du hellre exkluderar. Det är dock ofta väldigt svårt för amatörer och nybörjare i släktforskning att välja information.

Instant Discoveries gör det alltså lättare att lägga till information till släktträdet. Professionella släktforskare kan ändå glädjas åt Instant Discoveries t.ex. för att lägga till hela grenar till deras träd från källor de litar på men använda Smart Matches för information som kräver närmare granskning.