Varför har mina ID-nummer bytts från de i Family Tree Builder 6.0?

ID-numren i Family Tree Builder 7.0 motsvarar nu det exakta antalet personer i ditt släktträd. Till exempel, om du raderar ut en person med ID-numret 4, kommer alla personer i ditt släktträd att återindexeras och detta ID nummer ges nu till nästa person i listan. Det totala antalet ID-nummer kommer att motsvara det exakta antalet personer i ditt släktträd.

Detta är olikt jämfört med hur ID-nummer fungerade i FTB 6.0, så efter en uppgradering till FTB 7.0 är det möjligt att vissa personer i ditt släktträd kommer att ha ett nytt ID-nummer.

Det är möjligt att byta ID-numren tillbaka till det gamla (FTB 6.0) formatet. Öppna Family Tree Builder på din dator, välj ‘Verktyg’ på översta menybalken och klicka ‘Alternativ’. Ett nytt fönster öppnas.

I det nya fönstret, välj ‘Allmänt’ i listan på vänstra sidan. På högra sidan, använd rullningsbalken för att rulla ner till slutet av listan.

Du kan se ‘Visa ID på element i ditt projekt’ – klicka på högra kolumnen för att se eventuell alternativ och välj sedan det önskade alternativet.

För att få den gamla indexeringen liksom i FTB 6.0 använd ‘Visa permanenta ID’.

För att få den nya indexeringen likson i FTB 7.0 använd ‘Visa konsekutiva ID’.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML3ff019.PNG

Klicka ‘OK’ för att spara ändringar.