Hur exporterar jag specifika grenar av mitt släktträd i Family Tree Builder?

Förrän du börjar ,ed att exportera specifika grenar, föreslår vi att du granskar ditt släktträd och väljer vilka anfadergrenar du vill exportera. Det sparar mycket tid när du kommer till listan på personer du vill lägga till filen som skall exporteras.

För att exportera specifika grenar av ditt släktträd:

1.     Öppna ditt släktträd i Family Tree Builder.

2.     Klicka ‘Arkiv’ menyn i den övre menybalken och välj ‘Exportera GEDCOM’.

3.     Klicka ‘Spara som’, välj den folder du vill spara till och klicka ‘Nästa’.

I ditt fall vill du ge detta träd ett annat namn än huvudträdet innehar. Du kanske vill namnge den efter den äldsta anfadern i den gren du exporterar, till exempel.

Description: Click to view photo in full size

4.     Om du vill fylla i författarinformation eller en beskrivning till filen, kan du göra det här. Det är dock inte nödvändigt. Klicka ‘Nästa’.
Description: Click to view photo in full size

5.     Välj trädets språk. Klicka ‘Nästa’.

Description: Click to view photo in full size

6.     Detta är fönstret där du väljer en specifik gren att exportera. Välj ‘Inkludera endast utvalda personer’ alternativet och klicka ‘Välj’.

Description: Click to view photo in full size

7.     Klicka ‘Lägg till’ för att välja personer från ditt släktträd.

Description: Click to view photo in full size

8.     Välj personen du vill lägga till. (I följande steg väljer du om du vill inkludera ättlingar, så välj bara de äldsta anfäderna).

Description: Click to view photo in full size

9.     För varje person du väljer kan du inkludera ‘Ättlingar och makar’, endast ‘Ättlingar’, endast ‘Makar’ eller bara ‘Denna person’. Du kan också inkludera ‘Anfäder’.

Använd ‘Redigera’ knappen för att göra detta. När du är färdig klicka ‘OK’.

Description: Click to view photo in full size

10.  Klicka sedan ‘Nästa’.

Description: Click to view photo in full size

11.  Om du har foton i trädet kommer du att se följande fönster. Vi rekommenderar att du klickar ‘Ja’.

Description: Click to view photo in full size

12.  Klicka ‘Avsluta’. Du har just skapat ett nytt träd som endast innehåller en specifik gren av ditt släktträd.

Description: Click to view photo in full size

NOTERA: Att exportera en gren från släktträdet har ingen effekt på huvudträdet.

För att synkronisera det nya projektet måste du först öppna det i Family Tree Builder.

Gå till ‘Arkiv’ i menyn och välj ‘Importera GEDCOM’ alternativet att importera GEDCOM filen du just skapade. Synkronisera denna sedan med släktplatsen.