Hur lägger jag till en unik faktatyp i Family Tree Builder?

När du lägger till ett faktum om en person i Family Tree Builder, väntas du välja en faktatyp från listan av föreslagna typer.

Om du inte hittar en typ som motsvarar det faktum du vill lägga till, kan du skapa en egen faktatyp genom att lägga till en unik faktatyp.

Att lägga till en unik faktatyp i Family Tree Builder är mycket lätt.

1.Sök först fram den person till vilken du vill lägga till ett faktum.

2.Klicka sedan på ‘Redigera’ knappen på personens kort  och välj ‘Redigera detaljer’.

3.Gå till ‘Fakta’ fliken i Redigera detaljer fönstret och klicka på ‘Nytt faktum’ knappen.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML8d31043.PNG

4.Börja skriva in i ‘eller, mata in unik faktatyp:’ sektionen ett unikt namn och klicka ‘OK’ för att spara det.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML9e23288.PNG

5.Nu när du har skapat en unik faktatyp, lägg till detaljer som datum, plats och beskrivning och klicka ‘OK’ för att spara faktum.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML9e33bbb.PNG

6.Nästa gång du lägger till ett faktum för en person i släktträdet, kan du använda den unika faktatypen du just har skapat. Den visas i ‘Unika faktatyper’ sektionen när du lägger till ett nytt faktum.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML9e3a98b.PNG