Vad är Enhetlighetskontroll av släktträd i Family Tree Builder?

Släktträdets enhetlighetskontroll är en gratis funktion i Family Tree Builder som hjälper dig att hitta misstag i dina data i nästan 40 olika kategorier. Den garanteras att hjälpa dig att förbättra ditt släktträd, fångande upp misstag som inget annat genealogiprogram eller -tjänst kan. För att använda denna nya tjänst, öppna ditt släktträd i Family Tree Builder och ta följande steg:

Klicka på ‘Verktyg’ i den översta menybalken och välj ‘Enhetlighetskontroll av träd’.

Här kan du granska alla problem som upphittats och besluta huruvida du vill åtgärda eller ignorera dem genom att klicka på det passande alternativet under ‘Åtgärder’ på högra sidan av screenen:

Du kan också klicka på ‘Konfigurera’ alternativet som visas på bilden ovan för att ställa in hurudana kontroller som skall utföras på ditt släktträd.

Följande fönster dyker upp. Avlägsna bockarna på de alternativ som inte skall utföras på ditt släktträd och klicka ‘OK’ för att spara ändringarna.