Vad ska jag göra om jag inte kan hitta mitt släktträd i Family Tree Builder?

När du installerar en ny version av programmet Family Tree Builder (FTB), kommer programmet automatiskt att känna igen och hitta den trädfil som du har arbetat med. För din information är träd i FTB även kallade projekt. När FTB känner igen projektet, kommer det att öppna trädet/projektet och du kommer att kunna fortsätta att arbeta med det utan problem.

Det finns dock vissa fall där du behöver "hjälpa" programmet att hitta FTB-filen. Här är några tips som hjälper dig att göra det:

1.Du kan använda programmet Family Tree Builder för att söka efter trädet. För att göra detta, följ dessa instruktioner:

a)Öppna ditt program FTB.

b)Klicka på knappen "Öppna" i verktygsfältet. Du kommer att se en lista över alla dina projekt på datorn:

c)Klicka en gång på det projekt du vill öppna och klicka sedan på "Nästa".

d)Om det inte finns några projekt i listan, använd knappen "Sök" för att söka efter ett projekt på din dator:

2.Om du sparat projektet i en särskild mapp på din dator, kan du använda alternativet "Återställ projekt". För detaljerade instruktioner, läs följande artikel: Hur återställer jag mitt träd i Family Tree Builder?

3.Om programmet fortfarande inte känner igen några projekt alls, kan du leta efter dem på din dator. Vanligtvis finns släktträdsfilerna på din lokala dator i följande mapp: C:\Mina dokument\MyHeritage\XXXX (ditt Trädnamn)\Database. Använd XXXX (ditt Trädnamn).uzed fil.

4.Om efter att ha prövat alla ovanstående åtgärder din FTB fortfarande inte kan hitta trädfilen, kan du återställa den från din släktplats. För att göra detta, läs följande ofta frågade fråga: Hur kan jag återställa mitt Family Tree Builder träd från min släktplats?

Observera att detta alternativ endast är tillgängligt om du tidigare har synkroniserat trädet med webbplatsen.