Hu gör jag för att säkerhetskopiera projektet i Family Tree Builder?

Family Tree Builder skapar automatiskt en säkerhetskopia av ditt projekt när den upptäcker ett behov av att göra det, till exempel när du gör en betydande förändring av en tidigare sparad version av projektet eller innan du gör en återställning. Som standard skapas säkerhetskopian i mappen "Backup" i ditt projekts katalog på din dator.

Det är också möjligt att spara en säkerhetskopia manuellt.

Vi rekommenderar att du ofta säkerhetskopierar ditt släktträd från Family Tree Builder till flyttbara media. Det bästa sättet att säkerhetskopiera ditt släktträd är att använda funktionen säkerhetskopiering som finns i Family Tree Builder.

För att spara en säkerhetskopia av ditt träd i Family Tree Builder gör på följande sätt:

1.     Öppna ditt projekt i Family Tree Builder.

2.     I den övre menyraden, klicka på "Arkiv" och välj "Säkerhetskopiera projekt".

3.     Guiden som öppnas frågar dig var du vill spara filen. Välj "Säkerhetskopiera till en fil på hårddisken".

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML5ffdf94.PNG

4.     I nästa fönster klickar du på knappen "Välj" för att välja var du vill spara filen.

** Som standard kommer du att föreslås att spara den i projektkatalogens "Backup"-mapp.

Vi rekommenderar dig också att markera kryssrutan "Inkludera fotografifiler i säkerhetskopian".

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML603abf7.PNG

Klicka på "Nästa" för att fortsätta.

5.     Det var det! Du kan klicka på "Öppna mapp" för att se var din fil har sparats.

Klicka på "Avsluta" för att stänga fönstret.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML604976d.PNG

Nu kan du kopiera filen till CD/DVD, eller något annat flyttbart media.

Om du vill återställa säkerhetskopian på en annan dator, använd instruktionerna i följande artikel: Hur återställer jag mitt träd i Family Tree Builder?