Hur återställer jag mitt träd i Family Tree Builder?

Det finns två sätt att återställa ditt släktträd. Du kan antingen återställa trädet från din dator eller från din släktwebbplats.

Att återställa ett släktträdsprojekt från din dator:

Family Tree Builder skapar automatiskt en säkerhetskopia av ditt projekt när den upptäcker ett behov av att göra det, till exempel när du gör en betydande förändring av en tidigare sparad version av projektet eller innan du gör en återställning.

Det är också möjligt att spara en säkerhetskopia manuellt. För mer information läs följande artikel: Hur säkerhetskopiar jag mitt projekt i Family Tree Builder?

Som standard skapas säkerhetskopian i mappen "Backup" i ditt projekts katalog på din dator.

För att återställa en säkerhetskopia därfrån eller från en annan plats på din dator, om du sparat en säkerhetskopia manuellt, gör så här:

1. Öppna Family Tree Builder.

2. I den övre menyraden, klicka på "Arkiv" och välj "Återställ projekt".

3. Välj att återställa projektet från en fil på hårddisken.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML67aefcc.PNG
4. Välj säkerhetskopia efter datum.

Description: Put tooltip here

Om du vill återställa ett projekt som sparas manuellt utanför projektetmappen, klicka på knappen "..." under "Du kan också återställa ett projekt från en säkerhetskopia som sparats utanför projektsmappen" för att leta efter filen på din dator.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML691d53b.PNG

5. Om du bara vill återställa trädet du för närvarande arbetar med, ändra inte namnet.

** Om du vill använda den fil du återställer som ett nytt projekt, titta på alternativet " Återställ som ett nytt projekt" och ange ett nytt namn.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML6935f41.PNG

6. Om du valde att återställa filen till befintligt projekt, kommer du att se följande skärm:

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML696c5d0.PNG

Klicka på "Nästa".

7. Framgång!

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML69899e0.PNG

För att återställa projektet från din släktwebbplats, läs följande artikel: Kan jag återställa mitt släktträd i Family Tree Builder från min släktwebbplats?