Hur aktiverar jag mitt DNA-kit?

För att aktivera ditt DNA-kit, besök sidan www.myheritage.se/dna/activate och följ stegen nedan:

1. Logga in med din vanliga MyHeritage email adress och lösenord – om du har flera MyHeritage konton, försäkra dig om att du är inloggad med detaljerna på det konto du har köpt kittet/kitten ifrån, så att du kan spåra och hantera ditt DNA-prov.

Notera: om du inte är en registrerad medlem hos MyHeritage och skulle vilja aktivera ett DNA-kit som köpts av någon annan, klicka på ‘Registrera gratis’ för att fullfölja registreringen i några enkla steg.

2. Mata in aktiveringskoden (kit-numret) som du hittar på sidan av de bägge små flaskorna eller på baksidan av kit-paketet:

3. Klicka ‘Fortsätt’.

4. Som svar på frågan ‘Vems DNA testas med detta kit?’, välj ‘Mitt’:

Notera: Om du aktiverar ett DNA-kit för någon annan, välj ‘Någon annans’. Läs Hur aktiverar jag ett DNA-kit, köpt för en släktingför ytterligare instruktioner.

4. Försäkra dig om att du läser och accepterar Servicevillkor och Samtycke, klicka sen ‘Aktivera’ för att aktivera kittet.

Viktigt:

Varje kit har sin egen aktiveringskod. Om du har beställt DNA-kit för familjemedlemmar, måste de aktivera sitt kit från samma sida: www.myheritage.se/dna/activate

Om de inte ännu har registrerat sig hos MyHeritage, kan de göra det före de aktiverar sitt kit.

Du kan också själv aktivera deras kit och administrera deras DNA-resultat från ditt MyHeritage konto. Notera att om du gör så, måste du få deras explicita tillåtelse.

Notera också att den person som aktiverar ett DNA-kit blir den enda DNA-administratören även om det köptes av någon annan. Att tilldela kittet en annan person förändrar inte ägorätten.

Om du har problem med att aktivera ditt DNA-kit läs den här artikeln: Vad skall jag göra om jag inte kan aktivera ett DNA-kit?