Var kan jag hantera mina DNA-integritetsinställningar?

DNA-data och DNA Matches integritetsinställningar kan endast administreras av personen som laddade upp DNA datan till MyHeritage eller personen som hanterar ett MyHeritage DNA-kit.

Om du har testat ditt DNA med MyHeritage eller laddat upp en DNA-fil från en annan leverantör till din profil, har du möjlighet att hantera integritetsinställningarna på dessa DNA-data enligt följande:

1. Logga in på din släktplats.

2. Klicka på ditt namn i högra övre hörnet på hemsidan och gå till ‘Min integritet’:

3. På ‘Min integritet’-sidan, klicka på ‘Mina DNA-preferenser’ på vänstra sidan:

4. Enligt förhandsinställningen är DNA Matching aktiverad på din släktplats. Om du behåller denna inställning aktiverad kommer de DNA-data du har på din släktplats att matchas med andra användare som har DNA-data.

Ifall du inte vill ta del i DNA Matching och önskar inaktivera denna inställning, avmarkera boxen och klicka ‘Spara’.

Ifall du vill aktivera DNA Matching men inte vill att matchningarna skall kunna granska dina etnicitetresultat, inaktivera alternativet ‘Tillåt mina DNA-matchningar att granska min etnicitet’.

Notera: att tillåta andra användare att granska dina etnicitetsresultat kan hjälpa dem att bedöma kvaliteten av den DNA Match de har med dig och utgör kanske ett bevis på ditt potentiella släktförhållande till denna person.

Om du är administratör för dian familjemedlemmars DNA (till exempel, du har laddat upp deras DNA-fil i deras profil i ditt släktträd eller aktiverat deras MyHeritage DNA-kit), kan du välja huruvida DNA-matchningarna för dessa personer kan granska deras profiler (hela namnet och profilbilden). Om du avmarkerar boxen är bara släktnamnet synligt för andra.