Hur kan jag ladda upp raw DNA-data för mina släktmedlemmar?

Som släktplatsansvarig kan du ladda upp DNA raw data av dina släktmedlemmar på din släktplats.

Obs: Om du har inviterat en släktmedlem att ansluta sig till din släktplats som släktmedlem, men denna person inte har ett personkort i ditt släktträd, måste du först skapa ett personkort i släktträdet och associera denna person med personkortet. Först nu är det möjligt att ladda upp personens DNA-data.

Läs följande FAQ för att lära dig hur släktplatsmedlemmar associeras med släktträdet: Hur associerar jag en släktplatsmedlem till släktträdet på min släktplats?

För att importera de autosomala DNA-test resultaten av din släkting från Family Tree DNA Family Finder, AncestryDNA eller 23andMe till MyHeritage gör följande:

Leta upp personen i släktträdet och klicka 'Ladda upp DNA-data' alternativet på panelen på vänstra sidan.

Klicka på den nya DNA-fliken på profilsidan och följ instruktionerna på sidan för att ladda upp din DNA-fil.

1. Ladda ner en persons raw (råa) DNA-data från en DNA-leverantör.

För att göra detta, klicka på DNA-dataleverantörens namn till vänster och följ de enkla instruktionerna som visar exakt hur du laddar ner filen från din leverantörs nätsida och sparar den på din dator.

2. Som följande steg, läs och acceptera DNA användningsvillkoren och bekräfta att du har tillåtelse av släktingen att ladda upp deras DNA-data.

Klicka sedan på ‘Ladda upp DNA-data filer(na)’ och välj .ZIP filerna du sparade från din leverantörs nätsida tidigare. Du behöver inte packa upp (unzip) filen.

Om du klickar på ‘Ladda upp raw data på en annan person’, hänvisas du till släktträdet, där du kan välja en annan person och vidta de åtgärder som beskrivs ovan, för att lägga till deras raw DNA-data.